ISSN 1338-0389

Prejsť na

Motorkári z celej Európy aktuálne obsadili západné Slovensko. Polícia tu dohliada na bezpečnosť

Date:

V dňoch 03. a 04. 06. 2023 sa v priestoroch rezortu X-BIONIC Sphere Šamorín uskutoční športové podujatie Spartan Race a v rovnakom termíne budú mať stretnutie aj motorkári v rámci Medzinárodného podujatia Hells Angels MC World Run 2023. Tí budú ubytovaní v hoteli v blízkosti športového podujatia. Polícia sa na tieto podujatia pripravila už v predstihu, a preto už v najbližších dňoch bude môcť verejnosť stretnúť v uliciach obce viac policajtov.

Z dôvodu zvýšeného pohybu zahraničných účastníkov oboch podujatí, ktoré budú mať vplyv nielen na samotnú dopravu, ale aj na chod viacerých prevádzok a život občanov v meste, ubezpečujeme občanov a návštevníkov, že polícia aj v spolupráci s vedením mesta a ďalšími zainteresovanými stranami, pristupuje zodpovedne a pre zvýšenie bezpečnosti posilní výkon služby a zvýši prítomnosť policajných hliadok v meste a aj v jeho okolí.

Do bezpečnostných opatrení sme po zvážení všetkých bezpečnostných rizík vyčlenili potrebný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na verejný poriadok a tiež budú vykonávať potrebné úkony smerom k občanom, aby sme dokázali v prípade potreby včas a efektívne zasiahnuť a upokojiť situáciu v meste tak, aby nedošlo ku škodám na majetku alebo k iným protiprávnym konaniam.

Vzhľadom na to, že vláda Slovenskej republiky rozhodla, že Slovenská republika môže zaviesť dočasné kontroly hraníc s Rakúskou republikou, Maďarskom, Českou republikou, Poľskou republikou a na medzinárodných letiskách, sme pripravení túto možnosť využiť v prípade, ak si to vyžiada situácia na základe operatívnych informácií.

Od dnešných skorých ranných hodín dohliadajú policajti poriadkových jednotiek útvarov v pôsobnosti Polícia SR – Bratislavský kraj a Polícia SR – Trnavský kraj na bezpečnosť obyvateľov a aj návštevníkov Bratislavy či Šamorína.

Prípady narušenia verejného poriadku v nadväznosti na prítomnosť účastníkov známeho motorkárskeho klubu sme doposiaľ nezaznamenali.

V prípade, ak by boli občania svedkami protiprávneho konania, vyzývame ich, aby nás bezodkladne kontaktovali na bezplatnej linke 158.

zdroj: Polícia SR

 

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...