ISSN 1338-0389

Prejsť na

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

Date:

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov, ktorí mali pripraviť starších ľudí o desaťtisíce eur. Vyšetrovateľ trojicu stíha za zločiny úžery a lúpeže.

PONÚKALI VÝHODNÚ VÝMENU RÍN

Traja Rumuni vo veku 25, 28 a 45 rokov, si mali vyberať najmä staršie osoby, ktoré oslovili s výhodnou ponukou klampiarskych prác. Pred ich dokončením však sumu za prácu a materiál neúmerne navýšili.

NALETELI IM SENIORI Z OKRESU GALANTA

Podvodné opravy nahlásili na políciu 2 rodiny, nie je však vylúčené, že osoby sa dopustili aj ďalších podobných skutkov a svoje služby ponúkali aj iným osobám.

V prvom prípade si za výmenu rín mali vypýtať od staršieho manželského páru 23 000 eur. Keďže dôchodcovia takú vysokú hotovosť nemali, robotníci sa nakoniec uspokojili s aj tak neúmernou sumou 7 000 eur.

– Článok pokračuje pod reklamou –

Ďalšieho pána mala trojica mužov pripraviť dokonca o takmer dvojnásobok. Jeden z mužov, ktorý so starším mužom dohadoval cenu za prácu, ho mal nasilu oprieť o stenu a vytrhnúť mu viac ako 13 000 eur z peňaženky.

POLICAJTI SI ICH AUTO „VYČÍHALI“

Oba prípady si prevzali policajti kriminálnej polície v Galante a začali na ich objasnení intenzívne pracovať. Analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo stotožniť auto, na ktorom mali podozriví muži jazdiť.

Operatívnou činnosťou policajti zistili pohyb vozidla a v stredu predpoludním ho zastavili pri obci Pata. Trojica cudzincov tak skončila v putách a boli eskortovaní na policajné oddelenie.

„MAJSTROM“ HROZÍ AŽ 12 ROKOV

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po preverení všetkých informácii, ako aj vzhľadom na okolnosti oboch prípadov, boli skutky prekvalifikované.

Vyšetrovateľ tak včera 3 cudzincov obvinil zo zločinov úžery a lúpeže, spolupáchateľstvom. Zároveň podal podnet na návrh na ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Do rozhodnutia súdu o väzbe zostávajú všetci obvinení v policajných celách.

Foto zdroj: seredonline

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...

Policajt zachránil resuscitáciou život staršiemu mužovi v električke

Počas uplynulého víkendu cestoval 31-ročný policajt Oddelenia železničnej polície...