ISSN 1338-0389

Prejsť na

Deň detí s Ozbrojenými silami SR v Seredi

Date:

91. ženijný pluk v Seredi zorganizoval 1. júna Deň detí s Ozbrojenými silami SR. Kasárne v tento deň otvorili svoje brány a privítali malých návštevníkov. Cieľom podujatia bolo poskytnúť možnosť spoznať prácu profesionálnych vojakov, predstaviť techniku, výstroj, výzbroj a nazrieť do priestorov, ktoré sú inak verejnosti nedostupné. Okrem toho mohli návštevníci sledovať ukážky bojových cvičení a techník, ktoré vojaci používajú pri plnení svojich povinností. Deti tak videli zručnosť a disciplínu, ktoré sú súčasťou každodenného života vojakov.

V rámci dynamických ukážok bol pripravený showprogram čestnej stráže, vystúpenie Vojenskej hudby OS SR, vojenská polícia predviedla ukážky služobnej kynológie a Mechanizovaný prápor Nitra zaujal ukážkami boja zblízka. Pripravená bola aj autogramiáda športovcov VŠC DUKLA.

Vďaka statickým ukážkam mali deti možnosť spoznať diaľkovo riadený odmínovací komplet Božena, pontónovú mostovú súpravu, čln pre prieskumné jednotky, potápačskú výstroj, obojživelný pásový transportér, pyrotechnický oblek, detektor munície, bezpilotný prostriedok prieskumu MICROFALCON, raketomet, húfnicu, mínomet, rôzne ručné zbrane, makety munície a nástražných výbušných systémov. Najväčší úspech mal samozrejme pristavený vojenský vrtuľník, do ktorého si deti mohli sadnúť a na chvíľku sa cítiť ako skutoční piloti.

Kto mal záujem mohol si vyskúšať niektoré vybavenia, ako napríklad ochranné helmy a vesty alebo si nechať namaľovať tvár maskovacími  farbami. Vojaci malým návštevníkom poskytli podrobné informácie o všetkých ukážkach a odpovedali na ich zvedavé otázky.

Súčasťou  boli aj prednášky s témou História vojsk v posádke Sereď, deti si mohli vyskúšať prekážkovú dráhu, streľbu zo vzduchovky a regrutačné stredisko Trenčín prinieslo informácie o možnosti uplatnenia sa v ozbrojených silách SR. Vydarený deň si deti užili naplno a odchádzali obohatené novými poznatkami.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...