ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajné správy z Prešovského kraja

Date:

KR PZ Prešov |MM| Polícia obvinila troch mužov z krádeže veci z rodinného domu 

Troch mužov (18r.,22r.,27r.) z obce Palota, okr. Medzilaborce, obvinil humenský vyšetrovateľ z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže.

Na prelome februára a marca tohto roku neoprávnene vošli na pozemok jedného z rodinných domov v obci Palota. Pomocou rebríka, ktorý našli zavesený na garáži, sa v zadnej časti domu dostali k vrchnému oknu. To následne otvorili, vošli dnu a z jednotlivých izieb odcudzili rôzne veci v hodnote 2 000.- €. Obvinení sú stíhaní na slobode.

 

Okamih nepozornosti a peňaženka z neuzamknutého auta bola preč

O viac ako 6 000.- € sa obohatil neznámy zlodej, ktorý ukradol peňaženku z neuzamknutého nákladného auta v Ľuboticiach pri Prešove.

Ku krádeži došlo počas včerajšieho popoludnia. Doposiaľ neznámy páchateľ využil moment, kedy bolo nákladné auto neuzamknuté a ukradol z neho peňaženku. V nej bola hotovosť viac ako 6 000.- € a taktiež osobné doklady.  Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Polícia pravidelne upozorňuje ľudí, aby si vo svojich autách nenechávali žiadne cennosti a hodnotné veci. Na túto zásadnú vec nezabúdajte ani teraz v lete. Stačí pár sekúnd a veci sú preč. Zlodej totiž veľmi rýchlo rozbije napríklad kameňom pri aute sklo, nahne sa do vnútra, vezme svoj lup a uteká preč. Ešte jednoduchšie to má, ak auto ostane odomknuté.

Takýmto krádežiam sa dá ľahko predísť. Nie je to nič nové a v podstate pre každého známe. Zlodej konajúci impulzívne najskôr vec ukradne a až potom uvažuje o jej hodnote. Zaujať ho  môže i poloprázdna igelitová taška na sedadle auta, nie to ešte notebook, kabelka alebo peňaženka.

Aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou a presvedčte sa či ste riadne zamkli auto. Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň na miesto kde ich nie je vidieť, nech nepriťahujú zvedavé oči ľudí. V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť.

Ak parkujete mimo domu, nikdy neparkujte auto na opustenom mieste.

I keď po opustení vozidla v ňom nenecháte žiadne cennosti, nemali by ste zabudnúť uzamknúť všetky dvere. Okná by mali byť vytiahnuté smerom hore a uzatvorené strešné okno. Zvukový alarm síce samotnej krádeži nezabráni, môže Vás však upozorniť na nedovolenú manipuláciu s Vaším automobilom.

Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, alebo niečo z neho bolo ukradnuté, ihneď kontaktujte políciu na bezplatnom  čísle 158.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...