ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajný zbor zorganizoval medzinárodnú konferenciu o boji proti hybridným hrozbám

Date:

Prezídium PZ SR |MM| V Bratislave sa minulý týždeň uskutočnila prvá odborná konferencia zameraná na hybridné hrozby zorganizovaná slovenskou políciou.

Na záver predsedníctva Slovenskej republiky v čele Salzburského fóra sa v Bratislave uskutočnila odborná konferencia “Strategická komunikácia a boj proti dezinformáciám”. Na pozvanie Policajného zboru prišli zástupcovia polícií z Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Poľska a Rumunska.

Dvojdňový program naplnili aj odborníci z domácich bezpečnostných zložiek a ďalších relevantných inštitúcií. Personálne obsadenie konferencie poskytlo zúčastneným najkomplexnejší obraz o stave hybridných hrozieb na Slovensku. Významným prínosom rokovaní bola vzájomná výmena skúseností a príkladov dobrej praxe.

Zaujímavým aspektom medzinárodného podujatia bolo sledovať odlišné postupy boja proti hybridným hrozbám v jednotlivých krajinách v závislosti od ich kultúrnospoločenskej situácie. Aj tieto odlišnosti mali spoločného menovateľa – snahu o eliminovanie pôsobenia hybridných hrozieb, ktoré sa často pretavujú do masovo šírených dezinformácií.

S falošnými správami súvisia aj online podvody, pre ktoré Policajný zbor navrhol krajinám „Vyšehradskej štvorky“ spoločnú, medzinárodnú preventívnu kampaň, ktorá by masovo dokázala osloviť obyvateľov týchto štátov. V prípade záujmu by sa k jej realizácii mohlo pristúpiť v roku 2024.

Policajný zbor bude podobné odborné stretnutia iniciovať aj v budúcnosti, keďže aj na základe zhody zúčastnených krajín dochádza k znižovaniu štandardnej kriminality na úkor zneužívania online priestoru ako nástroja na podvodné či hybridné konanie.

Organizátorom konferencie bol Odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru v spoluprácu s Úradom medzinárodnej policajnej spolupráce.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...