ISSN 1338-0389

Prejsť na

Dráma v garáži trnavského nákupného centra. Muž so zbraňou prinútil matku s deťmi k odvozu do Serede

Date:

KR PZ Trnava |MM|   Trnavskí policajti zadržali a obvinili 48 ročného recidivistu z okresu Nitra, ktorý sa mal v poslednom období zdržiavať v okrese Galanta. Muž skončil vo vyšetrovacej väzbe v Ilave.

SO ZBRAŇOU V RUKE MIERIL NA ŽENU

Viacnásobný recidivista si mal v stredu podvečer vyhliadnuť vodičku, ktorá nasadala do zaparkovaného auta na parkovisku trnavského nákupného centra. Zrazu mal otvoriť predné dvere a namieriť na ženu zbraň. Tá okamžite z auta vystúpila a utiekla preč.

MATKU S DEŤMI PRINÚTIL K ODVOZU

O pol hodinu neskôr mal muž svoj čin na parkovisku zopakovať. Tento krát otvoril zadné dvere auta, ktorého vodička práve vychádzala z podzemných garáží. V aute pritom sedeli aj jej dve maličké deti. Muž na ženu namieril zbraň a žiadal od nej, aby ho odviezla do Serede, čo vystrašená žena z obavy o svoj život aj urobila. Počas jazdy jej zobral aj peňaženku a osobnými dokladmi, hotovosťou a platobnou kartou, s ktorou neskôr 4 krát zaplatil.

POLICAJTI MUŽA STOTOŽNILI A ZADRŽALI

– Článok pokračuje pod reklamou –

Prípadmi sa ihneď začali zaoberať trnavskí kriminalisti. Policajtom sa operatívnou činnosťou, analýzou kamerových záznamov a pomocou svedeckých výpovedí podarilo osobu podozrivú zo skutku rýchlo stotožniť a zadržať.
Pri incidentoch mal pritom použiť napodobeninu krátkej strelnej zbrane, ktorú si mal krátko pred tým zakúpiť v hračkárstve. Napodobeninu zbrane mu policajná hliadka zaistila. Muž sa nakoniec policajtom k obom skutkom priznal.

OBVINENÉMU HROZÍ 10 ROČNÝ TREST

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vydierania a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Trnavský sudca sa s návrhom stotožnil a policajti viackrát súdne trestaného muža eskortovali do výkonu väzby. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...