ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajné správy z Prešovského kraja

Date:

KR PZ Prešov |MM| Pri náleze povojnovej munície je bezpečnosť na prvom mieste

Tento víkend bol, čo sa týka nálezu povojnovej munície, viac než štedrý. V sobotu dopoludnia 38-ročný muž oznámil na linke 158, že počas kosenia trávnika na pozemku svojej chalupy v okrese Svidník našiel pod priľahlou hospodárskou budovou 2 ks vojenskej munície.  Krajský pyrotechnik po príchode na miesto určil, že ide o mínomentný granát 82 mm a  pechotný náboj. Nájdená munícia bola pyrotechnikom za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzatá k zneškodneniu.

V ten istý deň okolo poludnia bolo na linku 158 prijaté oznámenie o náleze povojnovej munície v katastri obce Brusnica. Pri výkope zeminy v uličke za miestnym kostolom bolo nájdených 5 ks munície. Privolaný krajský pyrotechnik určil, že ide o pechotné náboje. Aj táto munícia  bola za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzatá k zneškodneniu.

Včera večer zavolal 28-ročný muž na linku 158 a oznámil, že v lese v katastrálnom území obce Smilno našiel povojnovú muníciu. Privolaný krajský pyrotechnik určil, že sa jedná o muničný element z obdobia 1. svetovej vojny a tento prevzal  za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení k zneškodneniu.

Ak nájdete muníciu, rozhodne s ňou nemanipulujte, nevyberajte ju a nenoste na policajné oddelenie. Miesto nálezu čímkoľvek označte a bezodkladne kontaktujte políciu na bezplatnej linke 158. Polícia preverí, či sa jedna o muníciu a rozhodne o ďalšom postupe a spôsobe zlikvidovania munície.

 

Opitý havaroval a po náraze pokračoval v jazde

Prešovskí policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 35 ročného muža z Čiech.

V sobotu popoludní viedol obvinený muž po Petrovianskej ulici v Prešove osobné auto Ford Mondeo. Nad jeho vedením stratil kontrolu, v dôsledku čoho ľavým predným kolesom zišiel z cesty na stredový ostrovček a prednou časťou auta narazil do dopravnej značky. V jazde pokračoval ďalej, ale krátko nato ho zastavila policajná hliadka.  Pri kontrole bol policajtmi podrobený aj dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok dosiahol hodnotu 1,21 mg/l (miligram etanolu na liter vydychovaného vzduchu) čo je v prepočte 2,52 promile.

Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Stíhaný je v tkz. super rýchlom konaní.

 

 

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...