ISSN 1338-0389

Prejsť na

Následky okupácie Ukrajiny Ruskou armádou sú slovami opísatelné len ťažko

Date:

Kyjev, Ukrajina / Sediac po takmer štyroch rokoch pri výbornom espresse v pohodlnej kaviarni v obľúbenej európskej metropoly Kyjeve nemôžem nenapísať  niekoľko riadkov a nepodeliť sa so skúsenosťami, ktoré mi nezoberie nik.

Vždy sa podpisujem len pod veci, ktorých autenticitu môžem potvrdiť vlastným poznaním a skúsenosťou. Preto toľko zahraničných ciest a preto toľko pre veľa ľudí možno až nepochopiteľných fotografií z navštívených destinácií, do ktorých to zrovna veľa Slovákov neláka.

Iba pred niekoľkými minútami sme sa vrátili vrátili z Borodjanky, Buče, Gostomela a okolia. Teda oblasti, ktorú pri útoku okupačných vojsk Ruskej armády na rozkaz prezidenta Ruskej federácie  Vladimíra Putina v snahe obsadiť hlavné mesto Ukrajiny Kyjev, zrovnávali ruské tanky so zemou.

Osobne som na sídlisku stál pri výsledku Putinovych snáh bombardovaním civilných činžiakov zastrašiť Ukrajincov a ovládnuť ich suverénne a medzinárodným právom chránené ukrajinské územie.

Osobne som videl to, čo za hranice Ruskej federácie civilnému obyvateľstvu priniesla Ruská armáda.

A osobne som videl všadeprítomné primitívne barbarstvo a skazu od Černobylu až na začiatok Kyjeva, ktorou sa z Vladimíra Putina stal klon zločincov Stalina a Hitlera.

Aj po roku na týchto miestach nemôžem nemať v očiach slzy…

Toto je len úvod, po príchode na Slovensko bude pokračovanie prezentácie krutej pravdy z miest,ktoré som videl osobne.

Presne, moje osobné poznanie úplne jednoznačne spôsobilo upravenie tolerancie k „alternatívnym pravdám“ do sveta mimoriadne nahlas kričanými prokremelskými trollmi  zmagorenými propagandou sledovanou na internete z pohodlia obývačky ešte stále bezpečného Slovenska.

Osobne som videl aj  Ivankov a hovoril s ľuďmi, ktorým pred domami tanky Ruskej armády na Kyjev postupujúce  od Černobylu ničili polia, domy a cestnú infraštruktúru.

Práve v Ivankove som mal možnosť osobne hovoriť s dvomi ženami – likvidátorkami následkov havárie v Černobylskej atómovej elektrárni z roku  1986.

Srdečná vďaka za fantastické prijatie, nezaplatiteľné svedectvá a darčeky autentických predmetov z čias bývalého ZSSR do Múzea totality.

Ukrajinu vojensky napadla armáda Ruskej federácie, okupuje jej územie a vraždí obyvateľov tohto samostatného zvrchovaného štátu. Je aj na nás, či a dokedy to tak zostane.

 

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...