ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajné správy z Prešovského kraja

Date:

KR PZ Prešov |MM|  Tragický zjazd na bicykli zo Sliezskeho domu

Cyklovýlet na Sliezsky dom vo Vysokých Tatrách sa skončil tragicky pre 37 ročného muža z Poľska.

V nedeľu popoludní išiel nebohý muž na bicykli po ceste dole od Sliezskeho domu smerom na obec Tatranská Polianka. V pravotočivej zákrute vzdialenej prešiel s bicyklom pri brzdení do protismeru a zišiel mimo cestu vľavo v smere svojej jazdy. Následne narazil bicyklom do kríkového porastu a svojím telom do kosodreviny. Pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Za ním idúci 44 ročný poľský cyklista pri prejazde rovnakej pravotočivej zákruty zišiel pri brzdení mimo vozovku vľavo v smere svojej jazdy a s bicyklom narazil do kríkového porastu. Pri tomto náraze utrpel zranenie vyžadujúce si jednorazové ošetrenie. Pri dychovej skúške na alkohol mu bola v dychu nameraná hodnota    0,55 mg/l, čo je viac ako 1 promile . U nebohého bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri pitve.

Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody vyšetrujú popradskí dopravní policajti. Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

 

Požiar nákladného a osobné auta

Prešovskí policajti vyšetrujú požiar dvoch vozidiel na parkovisku na Budovateľskej ulici v Prešove.

K požiaru došlo v nedeľu v noci pri jednom z autoservisov. Zo zatiaľ presne nezistených príčin plamene zachvátili nákladné auto a osobné auto Dacia, ktoré bolo zaparkované na parkovisku pri autoservise. Na nákladnom aute zhorela celá predná časť vozidla, a to karoséria kabíny s interiérom, predné pneumatiky, obhorená korba v prednej časti pri kabíne na oboch stranách, spodná časť korby a obhorené zadné pneumatiky. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 25 000.- €. Na osobnom aute sú obhorené pravé predné zrkadlo, lišta na pravých predných dverách, pravá predná pneumatika, pravý predný svetlomet a nárazník. Škoda u tohto auta bola vyčíslená na 1 000.- €. Cudzie zavinenia nateraz nebolo zisťovateľom príčin požiarov ani potvrdené ani vylúčené.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...