ISSN 1338-0389

Prejsť na

Polícia obvinila muža, ktorý polial ľudí v čakárni horľavinou a chcel ich zapáliť

Date:

KR PZ Košice |MM|  Pacienti, ktorí čakali v čakárni pred jednou z ambulancií v meste Rožňava boli svedkami udalostí, ktoré ešte nikdy nezažili.

53-ročný muž po tom, čo ukončil spoločný partnerský život s 37-ročnou ženou, v poslednej dobe na rôznych miestach proti jej vôli opakovane vyhľadával jej osobnú blízkosť, čo vyústilo v stredu do vyhrážok smrťou pred budovou a v budove zdravotníckeho zariadenia, kde ženu postriekal neznámou horľavou látkou do oblasti hlavy a rôznych častí tela.

Žena v obave o svoj život vbehla do čakárne pred ambulanciou. Muž pred čakárňou horľavou látkou postriekal aj príbuznú ženy a látku vylial na dvere čakárne i podlahu.
Potom v úmysle poškodiť zdravie týmto osobám sa snažil hodiť zapálenú cigaretu do čakárne a zápalkami, ktoré mal pri sebe, iniciovať zapálenie horľavej látky. Našťastie sa mu to nepodarilo, pretože mu v tom zabránili duchaprítomní ľudia v čakárni aj poškodená žena.

Muž však horľavou látkou postriekal aj ďalšieho ženinho príbuzného do oblastí očí, ktorý stál pred vchodom do budovy ambulancie, a rovnako sa snažil iniciovať zapálenie, čo sa mu ani v tomto prípade nepodarilo. Látkou polial prednú kapotu osobného motorového vozidla zn. VW Passat, a keď sa mu ani v tomto prípade zapálenie nepodarilo, z miesta chcel ujsť.

Ďaleko však neušiel, lebo už o pár metrov „padol na náručia“ mužom zákona. Tí ho obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

Poškodeným osobám spôsobil svojim konaním podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečenia do 3 dní a škoda na majetku v čakárni pred ambulanciou bola vyčíslená na 100 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave po ukončení obhliadky miesta činu začal trestné stíhanie a po potrebných procesných úkonov 53-ročného Rožňavčana obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví, spáchaného v štádiu pokusu, v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a z prečinu poškodzovania cudzej veci, spáchaného v štádiu pokusu.

Rožňavský vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby.

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...