ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajt zachránil resuscitáciou život staršiemu mužovi v električke

Date:

Počas uplynulého víkendu cestoval 31-ročný policajt Oddelenia železničnej polície v Bratislave v čase mimo výkonu služby električkou MHD v centre Bratislavy.

Počas jazdy spozoroval ako v strednej časti električky v pokľaku kľačí starší muž, ktorý sa opiera o dvere a drží sa za bundu v oblasti hrudníka. V druhej ruke muž držal vôdzku so psíkom a pri mužovi sa nachádzala aj jeho vystrašená manželka. Policajt s mužom chcel nadviazať komunikáciu, avšak muž nereagoval. Nakoľko muž zjavne potreboval pomoc, policajt ho bez váhania položil na zem, rozopol mu bundu aj mikinu. Pozorovaním ako aj hmatom zistil že muž nedýcha a prestáva javiť známky života a preto začal okamžite s resuscitáciou.

Po niekoľkých minútach poskytovania pomoci sa do električky dostavili príslušníci dobrovoľného hasičského zboru aj s defibrilátorom, pričom do záchrany života seniora bol následne použitý aj defibrilátor. Po ďalších minútach sa na miesto dostavili aj záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí muža následne previezli do nemocnice.

Podľa slov ošetrujúceho lekára, práve poskytnutie prvej pomoci zo strany policajta viedlo k záchrane života 70-ročného muža.

Aj tento prípad je príkladom toho, ako sa aj v čase mimo služby príslušníci Policajného zboru riadia heslom : POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ.

Skvelá práca‼

 

zdroj: FB/Polícia SR – Bratislavský kraj

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...