ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajné správy z Prešovského kraja

Date:

KR PZ Prešov |MM|  Objasnená lúpež v obci Malcov

Začiatkom tohto mesiaca, večer,  na Ul. Rybnianskej, v obci Malcov, sa traja miestni muži vo veku 17,18 a 20 rokov dopustili  protiprávneho  konania  a to voči  61 ročnému mužovi.  Vošli na cudzí pozemok,  na vstupných dverách do domu vylomili  zárubňu  a vstúpili dnu. Muža, ktorý sa v dome nachádzal  schytili a držali ho aby sa nemohol brániť.  Popri tom ho udierali do hlavy, v dôsledku čoho muž spadol na zem. Prehľadali miestnosť a vzali  kanvicu na varenie vody,  dvojplatničku,  mobilný telefón,  mäsové konzervy,  kávu, cigarety a aj 30 centov! Z domu utiekli preč. Napadnutý muž utrpel viacero zranení,  ktoré  si  vyžiadali  ošetrenie ako aj liečenie. Okresný vyšetrovateľ v Bardejove na základe dostatočnej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie  trom mladým mužom zo zločinu lúpeže ako aj z trestného činu  porušovanie  domovej slobody. Skutky spáchali formou spolupáchateľstva.   Všetci traja obvinení sú stíhaní väzobne. Ak sa im vina preukáže hrozí im trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, v prípade mladistvého páchateľa ide o polovičnú trestnú sadzbu.

 

Namiesto mobilu čistiaci prostriedok

Polícia v Stropkove vyšetruje  prípad  trestného činu podvodu, kde poškodeným je 26 ročný muž. Ten reagoval  na zverejnený  inzerát na internetovej stránke, ktorý ponúkal značkový mobilný telefónu. Predávajúci sa s kupujúcim prostredníctvom mailovej komunikácie dohodli, že tovar   bude zaslaný  dobierkou. 26 ročný muž na pošte pri preberaní zásielky zaplatil dohodnutú sumu 270,-Eur.  Aké bolo ale  jeho prekvapenie, keď po otvorení balíka zistil, že namiesto mobilného telefónu je v ňom fľaša s čistiacim prostriedkom. Stropkovčanovi tak vznikla škoda vo výške 270,Eur, vec okamžite ohlásil na políciu.

Zákon pri tomto protiprávnom konaní stanovuj pre páchateľa trest odňatia slobody až na dva roky.

 

Zložila si náušnice

Vyšetrovateľ Okresného  riaditeľstva  Policajného  zboru v Poprade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom  neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku.  V pondelok (20.11.2023) sa 59 ročná Popradčanka  zoznámila v meste s mužom  a pozvala ho do svojho bytu.  Muž vyzval ženu, aby si zložila  náušnice a to z dôvodu, že ju ostrihá.  Zrazu ale muž  povedal, že musí súrne odísť, pričom využil  nepozornosť  59 ročnej ženy a pri odchode vzal nielen jej náušnice ale aj   peňaženku z jej tašky. V nej mala žena  hotovosť i bankomatovú  platobnú kartu.  Neskôr muž použil platobnú kartu vo svoj prospech  a vykonal ňou niekoľko  bezhotovostných platieb.

Dôverčivosť musí mať svoje hranice a v tomto prípade boli jednoznačne prekročené.  Popradčanka  bohužiaľ doplatila  na muža,  ktorý  zneužil jej dôveru a využil jej nepozornosť.

 

Prenasledoval ženu doma i v práci

Poverený príslušník  Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade  rieši prípad trestného činu nebezpečného prenasledovania, ktorého sa páchateľ dopúšťal voči  28 ročnej žene, z obce v okrese Poprad. Páchateľ dlhodobo  sledoval mladú ženu nielen v mieste jej bydliska ale aj v práci!  Neustále  ju vyhľadával,  veľmi  vulgárnej  jej nadával  a došlo aj na vyhrážky čo sa týka jej života a zdravia.  Konanie páchateľa trvalo niekoľko mesiacov a vyúsťovalo do stále zvyšujúcej sa agresie voči mladej žene. Tá  mala strach,  že páchateľ svoje vyhrážky aj uskutoční.

Akékoľvek násilie či už fyzické alebo psychické je spoločnosťou  neakceptovateľné a polícia sa takýmito prípadmi  veľmi  intenzívne  zaoberá.  Ide o nulovú toleranciu takéhoto konania voči páchateľom. Buďme pozorní k okoliu a v prípade ak máme podozrenie, že dochádza k násiliu voči osobe, vec ohlásme na políciu. Nezabúdajme, že obete násilia sú často bezradné a majú pocit opustenosti, podajme im pomocnú ruku!

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...