ISSN 1338-0389

Prejsť na

Nie, žiadna encyklopédia nepopisuje COVID-19 ako bežnú nádchu

Date:

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Video na Facebooku zobrazuje stránku encyklopédie, kde sa „koronavírusy“ spájajú s príznakmi „prechladnutia“. Video je tak zneužité na tvrdenie, že pandémia koronavírusu vlastne nič nebolo a ide len „o nachladnutie“.

Zdroj videa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02Sgew8zus2rr1fAxRrAdNk3cgoAGW8JpW9Wg3SkEiaxAN1QV7j1YMcmz5PH9ZBW79l&id=100008775062745

COVID-19 JE LEN JEDNÝM Z KORONAVÍRUSOV

ℹ️Vyhľadaním predmetnej encyklopédie je možné overiť, že obálka zobrazená na Facebooku skutočne zodpovedá obálke knihy a je z roku 1989.

ℹ️Video zobrazuje stránku z encyklopédie, ktorá klasifikuje rôzne typy vírusov a spája ich so stavmi a chorobami, ktoré spôsobujú v ľudskom tele.

ℹ️Keď sa dostanete k nadpisu „Koronavírusy“ (množné číslo Coronavirus, čo je ekvivalentné slovu „koronavírusy“), môžete vidieť, že spôsobujú „bežné prechladnutie“.

ℹ️Poukázanie na množné číslo je dôležité, pretože nedorozumenie, ktoré generuje príslušné video, pochádza práve z toho. Na svete nie je len jeden typ koronavírusu, ale veľa. Termín koronavírus sa používa kvôli tvaru týchto agensov, obklopených korunou, viditeľnými pod mikroskopom.

⬇️V súčasnosti existuje sedem typov koronavírusu schopných infikovať ľudí:

229E (alfa koronavírus);
NL63 (alfa koronavírus);
OC43 (beta koronavírus);
HKU1 (beta koronavírus);
MERS-CoV (MERS);
SARS-CoV (SARS);
SARS-CoV-2 (COVID-19).

Z nich sa posledné tri našli u ľudí po vytlačení knihy. Príručka preto odkazuje na iné typy koronavírusu, všetky menej agresívne ako SARS-CoV-2 (často nazývané názvom choroby, ktorú spôsobuje: Covid-19) a často spôsobujú bežné prechladnutia.
Ako je zrejmé z miliónov úmrtí zaznamenaných počas dvoch rokov pandémie, choroba spôsobená SARS-CoV-2 je oveľa horšia ako bežná nádcha. Potvrdzuje to aj samotný názov vírusu. Skratka SARS v skutočnosti znamená ťažký akútny respiračný syndróm . V tejto súvislosti WHO píše : „Ktokoľvek sa môže nakaziť SARS-CoV-2, vážne ochorieť a zomrieť v akomkoľvek veku.“

ZÁVER

Video na Facebooku zobrazuje stránku encyklopédie, kde sa „koronavírusy“ spájajú s príznakmi „prechladnutia“. Video je zneužité na tvrdenie, že pandémia je sprisahanie. Pravdou je, že SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje súčasnú pandémiu, je oveľa závažnejší ako bežné prechladnutie. Jeho príznaky nie sú zahrnuté v encyklopédii, pretože keď bola vytlačená v roku 1989, nebolo známe, že tento vírus môže infikovať ľudí.

Zdroj: https://www.open.online/2022/11/24/enciclopedia-medica-coronavirus-covid-raffreddore-fc/

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...