ISSN 1338-0389

Prejsť na

„Zamestnanci Tesca majú príkaz neobsluhovať ľudí pri pokladniach a donútiť ich používať samoobslužné, údajne môžu zablokovať účet“ – zverejnila Jarka

Date:

HOAXERI SA PRAVIDELNE OBÁVAJÚ ABSOLÚTNEJ KONTROLY, TENTOKRÁT TO VRAJ SKÚŠA TESCO

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Facebookový účet „Jarka Olešová“ zverejnil správu týkajúcu sa reťazca Tesco. Vraj majú zamestnanci príkaz zhora neobsluhovať ľudí pri pokladniach a donútiť ich používať tie samoobslužné. Podľa autorky príspevku vám tak údajne môžu zablokovať účet.

NEVÁHALI SME A OSLOVILI SME TESCO:

Ako je to s tým príkazom a absolútnou kontrolou?

Odpovedá PR manažérka spoločnosti Tesco Mária Zerzanová:

„Spokojnosť našich zákazníkov je pre nás vždy na prvom mieste a preto neustále pracujeme na zlepšovaní našich predajní a služieb. Väčšina zákazníkov si samoobslužné pokladnice obľúbila a aktívne ich využívajú, keďže im šetria čas a nemusia čakať v rade. Ušetrený čas zákazníkov máme podložený aj dátami, vykladanie a dokladanie nakúpeného tovaru prebieha aj pri štandardnej pokladni ako aj pri samoobslužnej.

Pre zákazníkov je však vždy k dispozícii aj pásová pokladňa – v prípade, ak na menších obchodoch nie je práve asistent predaja pri tejto pokladni, stačí ho alebo vedúceho zmeny o otvorenie pokladne požiadať a medzičasom si zákazníci môžu vykladať nákup na pás. Súkromie a bezpečnosť našich zákazníkov sú pre nás na prvom mieste.

Pásové ako aj samoobslužné pokladnice slúžia iba na skenovanie a evidenciu tovaru pri nákupe podľa platnej legislatívy, aby mohlo dôjsť k platbe za produkty. Obidva typy pokladní sú z tohto hľadiska rovnaké a nemajú schopnosť získavať osobné dáta zákazníkov. Pri našom podnikaní vždy dodržiavame platné právne predpisy a v prípade zavádzajúcich informácii, ktoré poškodzujú dobré meno spoločnosti Tesco, neváhame využiť všetky dostupné legálne prostriedky na našu obranu“.

ČO Z TOHO VYPLÝVA?

Že status „Janky Olešovej“ je hoax. Platba v samoobslužných pokladniach funguje rovnako ako pri páse, teda buď platíte hotovosťou alebo kartou. Nič navyše nemusíte nikde zadávať. Žiadnej absolútnej kontroly sa preto netreba báť.
Navyše, ak narazíte na predajňu, kde je aktuálne otvorená len samoobslužná pokladňa, môžete poprosiť zamestnanca spoločnosti Tesco a rád vás obslúži aj pri páse.

Hoax bol medzičasom odstránený, ale bol zverejnený na tomto profile: https://www.facebook.com/jarka.olesova.1

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...