ISSN 1338-0389

Prejsť na

Fyzická a právnická osoba 6 rokov protiprávne nakladali s odpadmi, za rozsiahlu nelegálnu skládku teraz čelia obvineniu

Date:

Prezídium PZ SR  Vyšetrovateľ oddelenia Bratislava odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru po intenzívnom a odborne náročnom vyšetrovaní vzniesol obvinenie fyzickej osobe 47-ročnému M. K. z Bratislavy a  právnickej osobe so sídlom v Bratislave, za zločin neoprávnené nakladanie s odpadmi podľa § 302 ods. 1, ods. 4 písm. b) Trestného zákona.

Obvinená fyzická a právnická osoba v rokoch 2012 až 2018 v druhom bratislavskom okrese v katastrálnom území Podunajské Biskupice vykonávali v rozpore s príslušnými právnymi predpismi skládkovanie odpadu rôzneho druhu a katalógového zaradenia.

Obvinená fyzická osoba takto konala v rozsahu vyčíslenom na viac ako 7,1 milióna EUR a právnická osoba v rozsahu viac ako 350.000,- EUR.

Obvinení pod zámienkou povolenej činnosti zhodnocovania odpadov tento odpad ukladali a vykonávali s ním rôznu manipuláciu, čím vytvorili niekoľkometrovú navážku za pomoci ťažkých mechanizmov. Takýmto konaním spôsobovali zmiešanie rôznych druhov odpadu, ktorý následne ponechali bez ďalšieho úmyslu zneškodniť, prípadne zhodnotiť na mieste. Obvinení ako pôvodca a držiteľ odpadu tak v rozpore s príslušnými právnymi predpismi vytvorili na dotknutom území nelegálnu skládku odpadov.

Polícia upozorňuje občanov ako aj podnikateľskú verejnosť, že akékoľvek zásahy do životného prostredia sú prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti. V prípade ich porušenia sa za takéto konanie vystavujú postihu.

dav
dav

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...