ISSN 1338-0389

Prejsť na

Ženy opäť naleteli: Zaľúbená poslala „americkému vojakovi“ 50 000 Eur, druhá poslala „lekárovi“ z Jemenu viac ako 42 000 Eur

Date:

Nie vždy je dobré, keď srdce vyhrá nad rozumom. Silné citové puto si vytvorila aj 61-ročná Bratislavčanka, ktorá udržiavala kontakt s americkým vojakom Maxom. Neznámy príslušník americkej armády jej vyznával lásku prostredníctvom emailov a na sociálnej sieti tak presvedčivo, že za 4 roky lásky cez internet mu poslala tisíce eur.

Poškodená bola podať na neznámeho páchateľa trestné oznámenie na jednom z obvodných oddelení PZ v druhom bratislavskom okrese. Na uvoľnenie z armády mu poslala viac ako 50 000 €.

Opätovne Vás upozorňujeme na falošné profily vojakov, lekárov, bankárov, ktoré veľmi často posielajú na sociálnych sieťach žiadosti o priateľstvo, súkromné správy alebo sa zapájajú do komentovania príspevkov. V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí. 

 

– – –

Na svoju dôverčivosť doplatila 59-ročná žena z okresu Ružomberok. V mesiaci jún tohto roku bola prostredníctvom sociálnej siete kontaktovaná neznámym mužom, ktorý sa predstavil ako lekár pracujúci v Jemene. Po získaní dôvery, pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol e-mailový kontakt na osobu, ktorá všetko  zabezpečí. Následne žena podľa inštrukcií vybrala náhradného lekára a  zaslala na účet 42.500,- €.

Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

V súvislosti s týmto  prípadom sa opäť  obraciame na verejnosť a upozorňujeme na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí, najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi prostredníctvom sociálnej siete.

Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze niekomu, koho nepoznáte.

 

zdroj: Polícia Bratislavský kraj, Polícia Žilinský kraj

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...