ISSN 1338-0389

Prejsť na

Takmer 60 hasičov zasahuje pri požiari skladu v Rovinke

Date:

Takmer 60 hasičov zasahuje pri požiari v Rovinke, okres Senec
Takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahuje pri požiari v obci Rovinka, okres Senec.

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili sklad s polyetylénom a paletami s rozlohou cca 100×40 metrov. Na mieste udalosti momentálne zasahuje 33 profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov z okolitých obcí, ktorí sa požiar snažia dostať pod kontrolu.

Správu budeme aktualizovať.

– – –

AKTUALIZOVANÉ – 10:20 hod.: Už viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahuje v obci Rovinka, okres Senec.

Už viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov pokračuje v lokalizácii a likvidácii požiaru skladu s polyetylénom a paletami v obci Rovinka, okres Senec. Na mieste udalosti sa nachádzajú dobrovoľní hasiči z okolitých obcí a profesionálni hasiči z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Hasiči vykonávajú hasebné práce aj pomocou výškovej techniky. Na miesto udalosti smerujú pracovníci KCHL CO v Nitre, ktorí budú z dôvodu silného zadymenia vykonávať merania kvality ovzdušia v okolí. Na požiarisku sa nachádza aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek.

– – –

AKTUALIZOVANÉ – 15:10 hod.: Hasiči naďalej likvidujú požiar skladu v Rovinke. Na mieste sa nachádza viac ako 180 hasičo.

Hasiči naďalej pokračujú v lokalizácii a likvidácii požiaru skladu, ktorý vypukol dnes v obci Rovinka, okres Senec. Na mieste momentálne zasahuje viac ako 180 profesionálnych a dobrovoľných hasičov so 66 kusmi hasičskej techniky. V sklade horí 700 ton plastov a 1500 drevených paliet. Zasahujúci hasiči ochladzujú okolité objekty, aby tak nedošlo k rozšíreniu požiaru. Následkom požiaru došlo vplyvom sálavého tepla a vyčerpanosti k zraneniu 8 hasičov, ktorí utrpeli ľahké zranenia.

Kontrolné chemické laboratórium CO v Nitre vykonalo merania v 13 lokalitách vrátane miesta požiaru. Na základe meraní neboli zistené zvýšené koncentrácie nebezpečných látok v ovzduší.

Predpokladá sa, že hasiči budú na mieste zasahovať až do zajtrajšieho rána.

Foto: HaZZ

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...