ISSN 1338-0389

Prejsť na

Policajné správy z Prešovského kraja

Date:

KR PZ Prešov |MM|  Pozor na veci ponechané v aute!

42 ročný muž zo Spišskej Belej opomenul a ponechal svoje peňaženky v osobnom aute a to konkrétne  v priehradkách.  Túto  situáciu  využil  zlodej, rozbil sklo na predných dverách vozidla a vzal jednu peňaženku  z  priehradky  vo dverách a druhú zo stredovej priehradky.  Stalo sa tak včera (03.10.2023) popoludní,   na parkovisku v blízkosti cyklochodníka v obci Spišská Belá – Strážky.  V peňaženkách  bola finančná hotovosť ako aj osobné doklady majiteľa, škodu, ktorá mu vznikla vyčíslil na viac ako 540,-Eur.  Polícia v Spišskej Belej v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže.

Zabudnuté veci v autách sú stále lákadlom pre zlodejov! Buďme pozornejší a nenechávajme v aute na viditeľných miestach veci, ktoré by mohli zlodejov lákať.

 

Nerešpektoval vykázanie z obydlia

Z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia bol obvinený 65 ročný  muž z Kežmarku. Muž  aj napriek tomu, že  bol políciou  vykázaný zo spoločného obydlia a to na dobu 14 dní, sa hneď na druhý deň  búchaním na vchodové dvere dožadoval vstupu do bytu.  Rovnako  konal  aj o dva dni neskôr. Žena, ktorá v byte bývala privolala policajnú hliadku,   ktorá muža obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia.  Kežmarčan opakovane a vedome maril vykázanie z obydlia. Bol naň spracovaný  podnet na podanie návrhu na jeho vzatie  do väzby.  Za takéto konanie hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na dva roky.

 

Poškodené kovové panely

Polícia v Bardejove vyšetruje prípad trestného činu poškodzovanie cudzej veci, v ktorej bolo začaté trestné stíhanie.    Páchateľ,  či páchatelia  v dobe od 29.09.2023 do 02.10.2023,  poškodili majetok jednej z miestnych firiem na Ul. Mičkovej.  Došlo k poškodeniu piatich  veľkých kovových panelov, ktoré  tvorili  stenu  budovy.  Boli na nich vytvorené  odreniny a ryhy rôznych dĺžok. Poškodenej spoločnosti vznikla škoda vo výške cca 2.000,-Eur.

Polícia vyzýva  prípadných  svedkov  tejto  udalosti aby sa prihlásili na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na známom telefónnom čísle 158. 

Zdieľajte tento článok:

Najčítanejšie

Ďalšie články
Prečítajte si

Enviropolícia žiada o pomoc pri identifikácii osôb, ktoré neoprávnene jazdili v Súľovských vrchoch – VIDEO

Prezídium PZ SR |MM|  Enviropolicajti oddelenia Žilina odboru odhaľovania...

Tragická dopravná nehoda neďaleko Bytče

KR PZ Žilina |MM| Dnešného dňa v ranných hodinách...

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v okrese Galanta

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov,...

Aj počas BLACK FRIDAY výpredajov buďte obozretní, pozor na online podvody!

Prezídium PZ SR |MM|  Ak podľahnete predvianočnej nákupnej horúčke...